ieraksti draugi kalendārs par mani atpakaļ atpakaļ tālāk tālāk
σ_σ - .mērce
antikrists
[info]antikrists
Add to Memories
Tell A Friend
.mērce
kā taisa mērci? nu bet tādu pavisam vienkāršu, nevis kaukādu kulinārijas trādirīdi.

pašlaik manas zināšanas par mērci izskatās šādi:

1. ir katls
2. ir plīts
3. ir sērkociņi/šķiltavas
4. ir krējums (laikam)
5. šurimuri
6. mērce gatava!

varētu rasties jautājums, kāpēc man vajag mērci? nu, mājās ir ne pārāk garšīgi rīsi, un ar kaut ko tak tie jāapēd. kečups bik apnicis. medniekdesas arī.
ak jā, būtu forši, ja tajā mērcē varētu samest sagrieztus cīsiņus. vai ko tādu. nu, gaļveidīgu (bet ne gaļu - man vajag vienkāršu recepti, nevis kauko, kur jāķēpājas. un man tak nau nemaz, kur to gaļu uzglabāt, ledskapja pagaidām mājās nau :)

Tags:
Mūzika: Dean Martin - You´re Nobody

Comments
From: [info]esinja Date: 18. Augusts 2005 - 12:54 (Link)

elementaari, mendelson!

sakriez ciisinjus, apcep, piemet klaat biki siipolus, biki apcep, tad gaaz pa virsu krejumu un maisi kaameer saak smuki smarzjot un burbuljot.. var biki pienu ra pieliet, lai vairaak sanaak... ;)
antikrists From: [info]antikrists Date: 18. Augusts 2005 - 12:59 (Link)

Re: elementaari, mendelson!

nu, es gan laikam tad vai nu tikasi pienu vai krējumu pirktu, abi būs pa daudz + neizmantotais sabojātos :)

bet tnx par padomu :>
From: [info]esinja Date: 18. Augusts 2005 - 13:16 (Link)

Re: elementaari, mendelson!

tikai ar pienu nekas nesanaaks, taapeec tad jau krejumu njem! ak jaa, siipolus var arii peec tam likt, peec krejuma, tad vinji arii garshiigi. ja galiigi gribi izvirst piemet sauju miltus, bet skaties lai nepaliek kunkulji! :))

labu apetiiti! :)
From: [info]ra150n Date: 18. Augusts 2005 - 12:54 (Link)
Ja tev ir sīpoli, sagriez tos, liec pannaa un cep eļļā līdz tie kļūst zeltaini brūni, garšai vari pievienot 1/2 kubiņu sausā buljona, tik sadrupini.

Tad, kad sīpoli ir mīksti un zeltaini kā rudens saulīte, ber (uzkaisi) uz pannas 1 ēdamkaroti miltu un ar koka lāpstiņu kārtīgi maisi, tad lēnām pievieno ūdeni, nepārtraukti maisot, tā lai nebūtu kunkulīšu. Pievieno krējumu, pagaršo, vai nevajag sāli un piparus. Ja tev ir cīsiņi/desas un tu tos gribi likt klāt, tad tos jācep no paša sākuma kopā ar sīpoliem.
antikrists From: [info]antikrists Date: 18. Augusts 2005 - 13:03 (Link)
kaukas šitāds ta laikam arī būs jātaisa :>
cik daudz krējuma vispār vajag? nu, tā, lai sanāk mērce 2iem cilvēkiem.
From: [info]ra150n Date: 18. Augusts 2005 - 13:03 (Link)
2 ēdamkarotes:)
antikrists From: [info]antikrists Date: 18. Augusts 2005 - 13:11 (Link)
hm, baigi maz. tik mazus krējuma iepakojumus vispār pārdod?
From: [info]ra150n Date: 18. Augusts 2005 - 13:11 (Link)
nē, protams
antikrists From: [info]antikrists Date: 18. Augusts 2005 - 13:12 (Link)
:(
wā. tas gan nelāgi.
From: [info]esinja Date: 18. Augusts 2005 - 13:16 (Link)
labs up! :)))))
kakjux From: [info]kakjux Date: 18. Augusts 2005 - 13:19 (Link)
nez, es vienmēr lieku vismazāko paciņu. visu. es gan lieku saldo krējumu. nez, ko tie citi tev tur ieteikuši. tāpat garšīgi sanāk.

es arī ilgi bez ledusskapja nodzīvoju.
toadbeauty From: [info]toadbeauty Date: 18. Augusts 2005 - 12:55 (Link)
Visu, kas ir (gaļu, sīpolus, citus dārzeņus/augļus) apcep eļļā/sviestā vai kamā citā līdz tie iegūst tev velamo nokrāsu. Pesper Kadas divas ēd. kar. miltu. Pacep, līdz visi milti piesūkusies ar taukiem un drusku apbrūnējuši. Uzlej tuč tuč aukstu ūdeni (nu pus glāzi vai). Maisi, līdz veidojas kas līdzīgs mērcei. Udeni pievieno, kamēr sasniegta tev tīkamā biezības pakāpe.

Nu i vsjo!

Bet vārītiem rīsiem var piespert dajebkadus sautētus dārzeņus un apnikuso tomātu merci, sasautet visu kopa, un būs atkal kaut kas jauns.
antikrists From: [info]antikrists Date: 18. Augusts 2005 - 13:05 (Link)
pašlaik gan man ir tikai tie apnikušie rīsi un kečups. man vnk vaidzēja zināt, kas īsti ir vajadzīgs mērcei, lai zinātu, ko pirkt :>

baig sabrīnījos, kad uzzināju, ka miltus ar vajagot.
paldies par recepti :>
toadbeauty From: [info]toadbeauty Date: 18. Augusts 2005 - 17:28 (Link)
Bet lūdzu!
Vienmēr laipni.

Bet bez miltiem var iztikt, ja, piem., gaļu sautē saldajā krējuma (nu bez cukura, protams :) ). Ņamma!
ravena From: [info]ravena Date: 18. Augusts 2005 - 12:59 (Link)
pie risiem baigi labi der malta galja
panjem galju uzmet uz pannas un lai vinja tur cepas un sautejas pati sava udeni.td vari mest klat ko gribi-garshvielas.var ari krejumu pielikt lai tumigak:)
that`s all:)
antikrists From: [info]antikrists Date: 18. Augusts 2005 - 13:01 (Link)
nujā, tik problēma tāda, ka to malto gaļu man liekas baigi lielos kvantumos pārdod, bet tik daudz jau man nevaig :/
vismaz tmarketā tā ir, cik atceros. parasti gan gaļas nodaļai eju garām, taisni pie medniekdesām.
ravena From: [info]ravena Date: 18. Augusts 2005 - 13:04 (Link)
nu pardot jau ari uz svaru.tikai neiesaku tados t-marketos vinju pirkts.vecu galju var iesmeret ..kaut gan visos lielveikalos vinji galja tik daudz udeni piegazh ka puse uz pannas iztvaiko un nemaz tad tik daudz nav.shaja zinja vismazak greko rimi.
antikrists From: [info]antikrists Date: 18. Augusts 2005 - 13:06 (Link)
man te tikai tuvumā ir tmārkets un mego, tie abi tādi vienādi :)
ravena From: [info]ravena Date: 18. Augusts 2005 - 13:07 (Link)
neee
t-markets ir debiliem leishiem bet mego ir vietejais-latvju veikals.esi vismaz patriote un ej uz mego.
p.s. tur ari nesmird.vismaz tajos mego kur es esmu bijusi:P
antikrists From: [info]antikrists Date: 18. Augusts 2005 - 13:10 (Link)
ah, nu moš ar. man gan kautkā vienalga, nevienā no abiem nepārdod pankūkas ar gaļu. un tas jau ir sūdīgi!
ravena From: [info]ravena Date: 18. Augusts 2005 - 13:14 (Link)
taisi pati
esi ista sieviete:DDD
antikrists From: [info]antikrists Date: 18. Augusts 2005 - 13:17 (Link)
;D
labs jociņš :>

nu beidz, paskaties, kāds man ir trobelis nieka mērci uztaisīt :>
kpv From: [info]kpv Date: 18. Augusts 2005 - 13:00 (Link)
Miltus vajag, krējumu vismaz es nelietoju, krēj, vietā pienu.
a)
1.ielej eļļu tajā pannā (mazliet) + miltus piejauc (pāris ēdamkarotes) -> pamaisi
2. Piegāz pienu -> samaisi + lauru lapu var pielikt + visādas garšvielas, poh ko ( karijs, NACL, pipari, asie pipari + visu pārējo )
3. par piebēr vēl miltus + pienu .. nu tā lai sanāk vidēji blīva tā mērce.
Vot i 1-mā mērce gatava.

b) vajag treknu sieru (40-50 % tauku saturs)
1) saldo kreejumu uz mazas uguns uzkarsee,
2) vajag sarīvēt sieru vai sagriezt mazos gabaliņos + garšvielas visādas.
Vot i 2-rā mērce gatava.

Otrā , protams treknāka, bet man nepatīk ne viena ne otra :)
kpv From: [info]kpv Date: 18. Augusts 2005 - 13:08 (Link)
Visus cīsiņus uc var mest klāt 2 pusnkta laikā vaia rīdzan apcept pirms tam
antikrists From: [info]antikrists Date: 18. Augusts 2005 - 13:08 (Link)
tā otrā interesanti izklausās, pie kā tādu ēd? makaroniem?
būs kaukad jāizmēģina, tikai ticamāk tad, kad mājās ledskapis parādīsies (vai arī vnk ziema iestāsies), jo siers jau siltumā kaukā apkalst un bojāties mēdz :/
kpv From: [info]kpv Date: 18. Augusts 2005 - 13:15 (Link)
Ar visu, sākot ar kartupeļiem, beidzot ar visādiem makaroniem. Baigi svarīgi pareizo sieru dabūt..var jau arī tos smirdīgos Rokforus, Latvija ielikt, tīri orģināli sanāk
From: [info]ra150n Date: 18. Augusts 2005 - 13:01 (Link)

Mērce makaroniem

Tev vajadzēs:

saldo krējumu
sīpolus
1 papriku
cīsiņus
mazliet miltus

kārtība ir sekojoša: sagriez papriku gareniskās strēmelēs, sīpolus, cīsiņus. Pirmos apcep (eļļā vai sviestā) cīsiņus un sīpolus, tad gāz klāt papriku, skaties, lai sīpoli nepiedeg, lai mērce nav ar melnumiņiem. Biku uzber miltus un izmaisi, lej klāt saldo krējumu, samaisi un mērce gatava. NENORMĀLI GARŠĪGI!
antikrists From: [info]antikrists Date: 18. Augusts 2005 - 13:11 (Link)

Re: Mērce makaroniem

mm, ar papriku varētu būt baigi ok. aceros, ka agrāk ēdu viskauko ar papriku, pildītā bij ar baigi ok. to gan visu mamma taisīja, viņai forši sanāca :)
shelly From: [info]shelly Date: 18. Augusts 2005 - 13:44 (Link)
Nu, ar rīsiem var taisīt 100 un 1 salātus. Tas ir topa ēdiens beidzamā laikā mūsmājās. Var likt visu ko: sākot no pupiņām tomātu mērcē, ar visādiem dārzeņiem (tomātiem, gurķiem, pipariem, kukurūžu) +zivju pirkstiņiem/krabju nūjiņām un beidzot pat ar kūpinātu vistu kopā ar kukurūzu un ananāsiem :))
spilvens From: [info]spilvens Date: 23. Augusts 2005 - 13:43 (Link)
Mees ar Norbi esam iecieniijushi - sagriezh tomaatus, papriku siikos gabalinjos,liek uz pannas un cep. Pieliek saali, kaadas citas garshvielas, var veel miltus, lai tumiigaaks. Beigaas sanaak pashiem sava tomaatu meerce.

Ar riisiem veel var taisiit salaatus Vajag riisus, bundzinju kukuruuzas, krabju nuujinas, majoneezi.
Var jau varieet ar tomaatiem, vaariitaam olaam, papriku utt(kas ir maajaas)
Galvenais riisi, majoneeze+ veel kaut kas
30 raksta | ir doma
profils
anti
Name: anti
kalendārs
Back Aprīlis 2022
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930